Якщо хочете мати добрий бісквіт
Збийте на круту піну добре охолоджені білки з 0,5 склянки цукрової пудри й дрібкою солі. Окремо розітріть жовтки з 0,5 склянки цукру, додайте склянку борошна, розмішайте й додайте збитий білок, вимішуючи тісто зверху вниз. Випікайте у гарячій духовці 25-35 хв.
Л. Поліщук, м. Вінниця
Огірки, зібрані вдень або ввечері, для засолювання не придатні. Найкраще збирати їх о шостій годині ранку.
Замочувати перед консервуванням слід лише трохи прив'ялі огірки, зняті з грядки 2-3 дні тому. Свіжі, в яких багато вологи, при замочуванні "захворіють на водянку", а при консервованому вигляді будуть м'якими.
Заливаючи в банки гарячий розсіл, обов'язково підкладайте під струмінь листок хрону, чорної смородини тощо, інакше "обпечете" верхні огірки. Стежте, щоб розсіл покривав огірки на 2 см.
Найкращий засіб для миття банок - кропива. Мурашина кислота, яку містить ця рослина, знищує мікробів незгірш від соди й мила.
В обшпарену окропом банку слід відразу ж закладати овочі. Якщо ж вона стояла без діла понад 20 хв., вважайте, що банка забруднилась. За цей час у ній оселяться мікроби в такій кількості, що потім зіпсують продукт.
У солоні огірки додайте листя молодої щириці, тоді за смаком вони не поступатимуться свіжим овочам.
А на дно діжки для соління помідорів покладіть молоде листя кукурудзи, і помідори також матимуть смак свіжих.
Аби довше зберігалася олія, то усипте на кожен літр чайну ложку кухонної солі та подрібнену квасолину і поставте пляшки в темне прохолодне місце
Молоко не можна зберігати в алюмінієвому посуді. Кип'ячене молоко зберігається довше, якщо всипати в нього дрібку цукру. Воно також тривалий час не скисне, якщо покласти в нього листок хрону.
Всеволод Бабенко
Щоб овочі втратили щонайменше вітамінів, кладіть їх у гарячу воду і варіть у закритому посуді;
Зварені овочі не тримайте у воді, тоді на смак вони будуть кращі;
Щоб не сльозилися очі при чищенні цибулі, її треба чистити у мисці з водою або часто обливати струменем води з крана;
Якщо цибулю перед смаженням обкачати в борошні, вона стане золотисто-жовтою;
Щойно зварені буряки слід залити холодною водою, тоді вони легше чиститимуться;
Не варіть буряки в солоній воді, бо вони втратять смак і почорніють;
Буряк при варінні опускайте не в холодну, а в гарячу воду;
Почищені моркву та буряк не варто тримати у воді, бо вони втратять вітаміни. Краще накрити їх мокрою полотниною;
Переварена морква втрачає поживність і смак;
Будь-яку кислоту в овочі додають тоді, коли вони вже майже готові;
Цінна для людського організму речовина - каротин краще засвоїться, якщо терту моркву заправити сметаною;
Томати в суп чи борщ кладуть наприкінці варіння;
Салати зі свіжих овочів заправляйте безпосередньо перед тим, як подаватимете до столу;
Щоб цвітна капуста приварінні не потемніла, у воду, коли почне закипати, вкиньте шматочок цукру;
Корені хрону перед чищенням покладіть на 4-5 год. у холодну воду;
Щоб тертий хрін не потемнів, збризніть його лимонним соком чи оцтом;
Петрушка стане запашнішою, якщо мити її не холодною водою, а теплою;
Картоплю "в мундирах" легше чистити, якщо відразу після варіння облити її холодною водою;
У картопляне пюре треба додавати гаряче молоко, бо від холодного пюре стане сірим;
Потерта на тертушці картопля не потемніє, якщо влити в неї трохи гарячого молока.
В. Філіпчук, с.Гостомель Київської обл.
Зверніть увагу!
Ця публікація часто буде доповнюватись новими підказками, але дата стоятиме від дня першого оприлюднення!
Збийте на круту піну добре охолоджені білки з 0,5 склянки цукрової пудри й дрібкою солі. Окремо розітріть жовтки з 0,5 склянки цукру, додайте склянку борошна, розмішайте й додайте збитий білок, вимішуючи тісто зверху вниз. Випікайте у гарячій духовці 25-35 хв.
Л. Поліщук, м. Вінниця
Огірки, зібрані вдень або ввечері, для засолювання не придатні. Найкраще збирати їх о шостій годині ранку.
Замочувати перед консервуванням слід лише трохи прив'ялі огірки, зняті з грядки 2-3 дні тому. Свіжі, в яких багато вологи, при замочуванні "захворіють на водянку", а при консервованому вигляді будуть м'якими.
Заливаючи в банки гарячий розсіл, обов'язково підкладайте під струмінь листок хрону, чорної смородини тощо, інакше "обпечете" верхні огірки. Стежте, щоб розсіл покривав огірки на 2 см.
Найкращий засіб для миття банок - кропива. Мурашина кислота, яку містить ця рослина, знищує мікробів незгірш від соди й мила.
В обшпарену окропом банку слід відразу ж закладати овочі. Якщо ж вона стояла без діла понад 20 хв., вважайте, що банка забруднилась. За цей час у ній оселяться мікроби в такій кількості, що потім зіпсують продукт.
У солоні огірки додайте листя молодої щириці, тоді за смаком вони не поступатимуться свіжим овочам.
А на дно діжки для соління помідорів покладіть молоде листя кукурудзи, і помідори також матимуть смак свіжих.
Аби довше зберігалася олія, то усипте на кожен літр чайну ложку кухонної солі та подрібнену квасолину і поставте пляшки в темне прохолодне місце
Молоко не можна зберігати в алюмінієвому посуді. Кип'ячене молоко зберігається довше, якщо всипати в нього дрібку цукру. Воно також тривалий час не скисне, якщо покласти в нього листок хрону.
Всеволод Бабенко
Щоб овочі втратили щонайменше вітамінів, кладіть їх у гарячу воду і варіть у закритому посуді;
Зварені овочі не тримайте у воді, тоді на смак вони будуть кращі;
Щоб не сльозилися очі при чищенні цибулі, її треба чистити у мисці з водою або часто обливати струменем води з крана;
Якщо цибулю перед смаженням обкачати в борошні, вона стане золотисто-жовтою;
Щойно зварені буряки слід залити холодною водою, тоді вони легше чиститимуться;
Не варіть буряки в солоній воді, бо вони втратять смак і почорніють;
Буряк при варінні опускайте не в холодну, а в гарячу воду;
Почищені моркву та буряк не варто тримати у воді, бо вони втратять вітаміни. Краще накрити їх мокрою полотниною;
Переварена морква втрачає поживність і смак;
Будь-яку кислоту в овочі додають тоді, коли вони вже майже готові;
Цінна для людського організму речовина - каротин краще засвоїться, якщо терту моркву заправити сметаною;
Томати в суп чи борщ кладуть наприкінці варіння;
Салати зі свіжих овочів заправляйте безпосередньо перед тим, як подаватимете до столу;
Щоб цвітна капуста приварінні не потемніла, у воду, коли почне закипати, вкиньте шматочок цукру;
Корені хрону перед чищенням покладіть на 4-5 год. у холодну воду;
Щоб тертий хрін не потемнів, збризніть його лимонним соком чи оцтом;
Петрушка стане запашнішою, якщо мити її не холодною водою, а теплою;
Картоплю "в мундирах" легше чистити, якщо відразу після варіння облити її холодною водою;
У картопляне пюре треба додавати гаряче молоко, бо від холодного пюре стане сірим;
Потерта на тертушці картопля не потемніє, якщо влити в неї трохи гарячого молока.
В. Філіпчук, с.Гостомель Київської обл.
Зверніть увагу!
Ця публікація часто буде доповнюватись новими підказками, але дата стоятиме від дня першого оприлюднення!
Немає коментарів:
Дописати коментар