понеділок, 6 серпня 2012 р.

Ця загадкова цифра "7"

Не один може сказати, що через усе його життя проходила одна цифра - сімка. Присутня, наприклад, у датах народження членів сім'ї, ті чи інші документи під цим № і т.д. і т.п... Усіх збігів протягом земного буття - не злічити. А що ж означає ця цифра?



Відповідь на це запитання може дати давня наука - нумерологія. Походить вона зі Сходу, а своїм поширенням на Заході завдячує насамперед грецькому філософові Піфагору. Як підкреслюють її знавці, вона не пов'язана з ворожінням чи магією, не потребує надлюдських здібностей, оскільки її висновки базуються на простому математичному розрахунку.
Майже в усі часи сімка була не простим числом: згадаймо сім святих Тайн, сім головних чеснот, а також сім чудес світу, сім кольорів веселки, не кажучи вже про численні прислів'я та приказки, де теж фігурує ця цифра: "Сім разів відміряй...", "Семеро одного не ждуть", "Сім кіп гречаної вовни" тощо. У багатьох народних казках зустрічаємо як не семеро гномів, то семеро козенят. Можна припустити, що сімка справді стала улюбленицею багатьох народів завдяки славі "щасливого числа". Нумерологія вважає її символом мудрості, знань, терпеливості, символом людини, котра спрямовує свій погляд на ще не пізнане в пошуках духовності. А ще ця цифра нагадує про нерозривний зв'язок із всесвітом. І насамперед ці риси властиві тим особам, котрих у нумерології звуть "сімками".
Важко знайти людину, менш за "сімку" зацікавлену матеріальними питаннями. Гроші для неї - тільки джерело гідного життя. Мета її - робота над внутрішньою досконалістю, передавання іншим своїх знань. "Сімки" прагнуть служити взірцем для всіх, хто хоче розвиватися духовно та інтелектуально. Мають надзвичайно розвинену інтуїцію, нічого не сприймають на віру, а їхня цікавість безмежна. Вони уникають товариства і не виявляють на людях своїх емоцій, приховючи  почуття через властиву їм вразливість. Зазвичай видаються "річчю в собі", хоча їм корисно максимально відкритися людям, що допоможе уникнути песимізму та депресії. "Сімки" комфортно почуваються лише з тонкими високодуховними особистостями, тому для них важливо не помилитися у своєму обранцеві. Зазвичай вони або знаходять ідеального партнера, або залишаються самотніми.  Інтуїція і тут допомагає їм уникнути помилок . особливо це стосується жінок. Найкраща пара для них - такі ж "сімки", а ще, за різними джерелами, "двійки", "четвірки" та "дев'ятки". найнебезпечніші партнери - "трійки". "Сімки" - то невиправні мрійники, чутливі, вразливі й замкненні. Їхня стихія - насамперед творчість, а ще науково-дослідна робота й техніка.
Діти-"сімки" вирізняються незвичайною серйозністю, випереджаючи ровесників щодо знань, тоді як батькам-"сімкам" притаманна підвищена вимогливість до дітей.
Серед відомих "сімок" - Ференц Ліст і Марсель Пруст, Фрідріх Ніцше і Федір Достоєвський, Стендаль і Вольтер.
До "сімок" традиційно відносять насамперед тих осіб, сума цифр дати народження котрих, зведена до однозначного числа, дорівнює семи (наприклад, "сімкою" вважатиметься людина, що народжена 20 червня 1961 року: 2+0+6+1+9+6+1 = 25, 2+5 = 7).
В історії також відомі дивовижні збіги цифр. Так, Ріхард Вагнер народився в 1813 році, а помер 13 лютого. Він написав 13 опер, його ім'я складалось з 13 літер, а його театр відкрився 13 серпня. Прожив 13 років в еміграції, прем'єра його опери "Тангейзер" зазнала фіаско 13 березня, але була реабілітована за кілька років 13 травня. Цілий ряд подій його життя було пов'язано з числом 13. Про це зокрема розповідає у своїй книжці "Загадка світу цифр" (Д.; Сталкер, 1997) київська журналістка Інна Бурау, посилаючись на "Книгу 1000 чудес", видану ще 1913 року. На жаль, коментарів цього явища знайти не вдалося.
Хочеться звернути увагу тих читачів, котрих цікавить, чи можуть бути  щасливими народжені 13 числа. Невеличке опитування засвідчило, що можуть і навіть вважають саме це число своїм найщасливішим! Тож не варто переживати, хоч би якого дня ви з'явились на світ Божий. Це сталося - і цим уже прекрасний день вашого народження.
Чи варто шукати таємничий підтекст у всіх своїх життєвих датах, - вирішувати тільки вам. У світі ще багато незбагненного, і датиоднозначну відповідь на таке запитання не можливо. ... 
В "Порадниці" ця стаття Ольги Гойденко була опублікована 9 листопада 2000 р.

P.S. Від себе додам, що особисто для мене щасливим є якраз число "13", бо тоді прийшов на світ й чимало важливих подій траплялось саме по 13-их числах. Окрім того, це число вважається числом Матері Божої, оскільки Її об'явлення у Фатімі були переважно по 13-их і зіграли важливу роль у світовій історії.  

Немає коментарів:

Дописати коментар