середу, 19 грудня 2012 р.

Щоб на морозі не червонів ніс

Хоч і кажуть, що у природи немає поганої погоди, проте певні пори року завдають декому прикрощів.
Скажімо, зима, мороз. Уявіть картину: жінка навела перед дзеркалом красу, вдягнулася - і вийшла на вулицю. Ось тут і чекає на неї холод. А від нього ніс ураз червоніє, шкіра стає сухою і щемить, сльозяться очі...



Що робити, запитаєте? Найперша умова - не виходьте на вулицю одразу після вмивання. Бо від цього ваша шкіра почне лупитися, навіть тріскатися. Мороз її висушить і додасть нових зморщок. Отож зимової пори треба користуватися жирними кремами та помадами.
Якщо у вас на морозі червоніє ніс, значить порушено кровообіг. Відновити його допоможуть теплі компреси з неміцного содового розчину, які треба робити щовечора впродовж 15-20 хв. Після цього нанесіть живильний крем, масажуючи ніс від кінчика до основи.
У багатьох від холоду сльозяться очі. Таким людям косметологи радять промивати їх уранці і ввечері відваром ромашки чи міцним чаєм.
Замерзанню рук на морозі запобігають вечірні контрастні ванночки: руки тримають по черзі протягом 5 хв. у теплій і холодній воді, потім масажують, втирають кремом з вітаміном А.

Ці корисні рекомендації для своїх читачів "Порадниця" давала 14 грудня 2000 року у своєму ювілейному номері.

Немає коментарів:

Дописати коментар