вівторок, 25 вересня 2012 р.

До записника господині - 2

  Якщо лимон обшпарити перед тим, як розрізати його, він стане духмянішим;
  Лимони не зіпсуються протягом кількох місяців, якщо їх загорнути в пергаментний папір і покласти в сухий пісок;




  Часник не буде гострим, якщо занурити його на 5 хв у холодну воду;
  Щоб макаронні вироби не були клейкими і не пригорали, в окріп долийте столову ложку олії;
  Тверде м'ясо при варінні і тушкуванні стане м'якшим, якщо додати трохи оцту;
  Щоб рис не розварювався, влийте у воду 2-3 столові ложки молока;
  Щоб яйця під час варіння не тріснули, покладіть на дно каструлі перевернуте блюдце;
  Якщо хочете, щоб картопля зварилася швидше, додайте у воду ложку маргарину або іншого жиру;
  Молоко при кип'ятінні не збіжить, якщо вінця каструлі змастити жиром;
  Каламутну олію можна зробити прозорою, додавши чайну ложку солі на літр.
                                          
                                       Людмила Нечипорук, смт. Вендичани Вінницької обл.

  Нейтралізувати сильний запах капусти можна, поклавши у каструлю, де вона вариться, шматочок білого хліба. Або накрити каструлю полотном, змоченим в оцті, а зверху - кришкою;
  Капуста буде смачнішою, якщо варити її у молоці;
  Найсмачніша капуста, в якої круглі або плескаті щільні важкі головки з білими соковитими листками і невеликими качанчиками;
  Свіжу шатковану капусту для начинки перед обсмажуванням обливають окропом;
  Посолена під час варіння білокачанна капуста виділяє багато вологи і темнішає. Тому варто солити її готову, як охолоне;
  Тушкована капуста не набуде запаху смаженої, якщо на початку тушкування трохи відкрити кришку на 5-10 хв;
  Вона буде ароматнішою, смачнішою, якщо цибулю, моркву, селеру і петрушку пасерувати окремо, а потім змішати з капустою.

Немає коментарів:

Дописати коментар