пʼятницю, 27 липня 2012 р.

Ризик гартує серце

Кожен з нас може навести чимало прикладів, коли людина в екстремальних обставинах здійснює такі "подвиги", про які за умов звичайних годі й мріяти. Скажімо, перестрибує через дуже високий паркан, рятуючись від злих собак, або пересуває важкий комод до дверей, щоб перекрити шлях злодієві. Звідки й сила береться...

неділю, 22 липня 2012 р.

Посперечаймося із біологічним віком!

До міжнародного дня громадян похилого віку

Не дзвенить, як зазвичай , будильник о 7-ій ранку. Усі вази, що є в домі, заповнено квітами. Учора Вас урочисто провели на пенсію. Було сказано багато теплих слів, колеги згадували Ваші добрі справи, Ваш чесний трудовий шлях. Думалося: і справді, час відпочити, тепер сам собі господар... Але ж чому сьогодні так стискається серце? Чим я, нинішній, відрізняюсь від того, яким був місяць тому? Значить, відтепер я вже старий, ні на що не здатний? І лишається мені тільки одне - просити Господа, щоб дав спокійно вмерти?
"Ні! І ще раз ні!" - перконаний доктор біологічних наук, професор Володимир Юрійович Горчаков.

                                                  


вівторок, 17 липня 2012 р.

Закон трьох поколінь.

Багатьох людей нині хвилює здоров'я молодого покоління. Адже від того, яким воно виросте, залежить значною мірою доля країни. Отож дуже гірко усвідомлювати, що нерідко дитинство і молодість нівечить тяжка недуга - алкоголізм. Пияцтво батьків не може не впливати на долю дітей. Давно вже досліджує вплив на здоров'я шкідливих спадкових факторів Надія Бурмака, керівник оздоровчого центру "Надія". Нижче подаю невеличку статтю із "Порадниці" на цю тему.


четвер, 12 липня 2012 р.

Кілька слів про... горілку

Словом "алкоголь" араби називали вищий ступінь перегонки, квітесенцію, п'яту сутність. Спірітус віні (лат.) - дух вина - виявився прозорою рідиною, що горить і не замерзає при дуже низьких температурах.

Стародавня Русь іще не знала горілки, коли Володимир "Красне Сонечко" сказав магометанським послам: "Веселіє на Русі єсть пити" (іслам забороняє своїм послідовникам вживати алкоголь).


суботу, 7 липня 2012 р.

Про оновлення!

Всім моїм читачам палкий привіт!!!


Вирішив додати кілька нових посилань. Це те, куди я найчастіше навідуюсь:
- "Форум УГКЦ" - спілкування із однодумцями й опонентами на різні теми через призму св.Віри;
- "ТОУНБ" - офіційний сайт головної книгозбірні Тернопілля. Завдяки її працівникам маю можливість вести свою сторінку!
- "Шукалка" - українська пошукова ситема і не тільки!

Отож, приємного перегляду!

понеділок, 2 липня 2012 р.

Невже передача "Жди меня" обманює людей?


Цю замітку прочитав якось російською, коли шукав передачу про яку піде далі мова. Переклав і вирішив опублікувати. Бо і сам розшукую рідних та знайомих із допомогою цього колективу, але за понад 2 роки немає жодних зрушень. Коли ще існував форум цієї передачі, то можна було сподіватись на позитивний результат завдяки старанням добровільних помічників. Був ще один варіант - звернутись на "Ключовий момент", але... /Детальніше -  моя публікація від 10.04.2012р./ Отож, після знайомства із цим матеріалом - стало зрозуміло чому оновили сайт цієї поважної програми. 

У травні виповнюється 70 років з дня першого ефіру «мами» популярної нині передачі «Жди меня». Програма «Знайти людину» стартувала на радіо в 1942 році з ініціативи дитячої письменниці Агнії Барто. Мета була благородна - з'єднувати розлучених війною рідних і близьких. Та ж місія і у «Жди меня». На екрані глядачі бачать, як знайдені брат-сестра, мама-дочка обіймаються і плачуть в студії. Що насправді ховається за жалісними кадрами, дізналася наш кореспондент.